Första åkturen och akutbesök.

Idag körde jag för första gången själv. Det blev en uppvärmningstur mellan Gubbängen och Högdalen och sedan från mamma i Högdalen till centrum. Där gjorde jag en jättesnygg parkering mellan två fickor (det fanns massor med plats så det fick gå för den gången, jag blev så stressad av alla som väntade bakom)

Jag och mamma firade körkortet med varsin prinsessbakelse och sedan kom min äldsta bror och vi åt middag tillsammans.


Det är svårt att beskriva känslan att köra helt själv. Jag var väldigt nervös innan jag satte mig i bilen, ska jag köra alldeles själv?
Men så tänkte jag på alla de gånger de senaste 2 åren jag kört med någon. Det är ju bara att köra likadant som jag alltid gjort, och det gick fantastiskt bra.

Jag börjar med att köra lite lättare sträckor för att bygga på körningen successivt, man får såklart inte fega och bara köra fram och tillbaka till macken, men jag vill bli lite mer varm i kläderna innan jag t.ex kör till jobbet på morgonen.

Däremot bad jag faktiskt brushan om hjälp att parkera. Här där vi bor finns inga parkeringsplatser utan man får fickparkera längs vägen. Oftast trånga luckor eller i uppförslut, så för denna gången bad jag om hjälp, men tids nog får jag klara ut det själv.

Tidigare idag åkte jag till City akuten för att en gång för alla reda ut vad fan det är för fel på mina händer. Läkarna där var fantastiskt bra och jag blev remitterad till en hudspecialist.
Medan jag sitter i väntrummet ringer plötsligt Elin och säger att hon också behöver gå till akuten.
Det visade sig att hon hade blivit påkörd på moppen av en idiotbilist som bara hade kört iväg.

Hur fan kan man göra det? Lyckligtvis klarade hon sig med ett svullet knä och armbåge, inget var brutet men det är fan inte okej.
Man har som bilist ansvar att hålla koll på cyklister och mopedister, då de är mindre och mycket mer utsatta än oss i bilar.
Men framförallt måste man ju för fan stanna om man kört på någon och se så att personen är okej.

Nu är jag hemma, lite matt efter dagens äventyr och ska strax sova.
Kör försiktigt alla bilister och fotgängare, kliv gärna inte ut rakt i gatan på 50-vägar. Puss.

Ser inte det här ut exakt som blötmat för katter? Det är köttfärssås som legat i en aluminiumlåda.
Creejse huh?

Kommentarer

Namn Kom ihåg mig?

Mailadress

Bloggadress


Trackback