Dagens drajv.

Mina never är, som många vet, inte det bästa gud har åstadkommit.

Därför var jag nästan säker på att jag skulle bli helt hispig när jag var ensam och körde, det var det jag var rädd för. Men faktum är att det har blivit precis tvärtom. Konstigt nog.
Nu finns ingen där som kan dra åt handbromsen eller ta tag i ratten. Det gör mig ännu mer fokuserad.

Jag har tagit det mesta med ro, jag har kört fel, men då har jag bara kört mot de ställen jag känner till där jag har vänt och tagit vägarna jag vet om.

Idag körde jag till Trångsund och plockade upp Elin, sen åkte vi till Farsta handlade mat, sedan till henne där vi hade tacomys och tittade på Let's Dance.
Sedan åkte jag hem i mörkret och hamnade på en helt annan väg än den jag tänkt. Men jag följde skylten mot Farsta och tids nog ploppade jag upp här i Gubbängen.

Jag tycker man får skryta och vara stolt när man har kämpat så här länge för något. Och jag är framförallt stolt över mig själv vilken lugn förare jag är.
Jag har absolut inte drabbats av någon slags hybris där jag tror att jag är Michael Schumacher, men jag litar på mig själv att jag klarar av att hantera de situationer som uppkommer.

Så länge man är lugn, ser sig för och kör med vett så ordnar sig det mesta.

Nu tänkte jag snart lägga mig och tryna. Pappa verkar inte det minsta orolig för att jag kör omkring i hans bil
"Det är bara att ta bilen när du vill", det tyder å andra sidan på att han litar till min förmåga.
Det om något känns bra.

Kiss/hiss

Jag har blivit så oerhört inspirerad av andra bloggar samt dayviews att jag nu lagt till ytterligare en kategori där jag kissar och hissar.

Eftersom folk antagligen bryr sig otroligt mycket om mina personliga åsikter tänkte jag därför spränga era intresseklubbar av överbelastning, no need to thank me!

 • Bilister som inte saktar ner inför övergångsställen. Ni kan inte hålla en jämn hastighet och bli irriterade om jag backar tillbaka när jag är påväg över, hur fan ska jag kunna veta att ni ens sett mig?
 • Gångtrafikanter som struttar ut i gatan på 50 vägar utan övergångsställe, se er för sil tö plait, bromssträckan i 50km/h är ett par meter.
 • Vädret. ääehmen kom igen nu. Vi vill ha vår fo helvede. Det här är inte okej.

 • Min första åktur, gick jättebra, jag lever.
 • Södermalms bilskola, allvarligt talat peeps, funderar ni på körkort är det the place to go. Snälla och pedagogiska lärare som inte bara förklarar att utan även varför. Lite dyra lektioner men väl värt varenda öre.
 • Min bror som skulle illustrera katten genom att kasta sig i min säng när jag låg och sov och försöka bita mig i tån. Tack vare honom vaknade jag, om än försent och pissed off men ändå.

Första åkturen och akutbesök.

Idag körde jag för första gången själv. Det blev en uppvärmningstur mellan Gubbängen och Högdalen och sedan från mamma i Högdalen till centrum. Där gjorde jag en jättesnygg parkering mellan två fickor (det fanns massor med plats så det fick gå för den gången, jag blev så stressad av alla som väntade bakom)

Jag och mamma firade körkortet med varsin prinsessbakelse och sedan kom min äldsta bror och vi åt middag tillsammans.


Det är svårt att beskriva känslan att köra helt själv. Jag var väldigt nervös innan jag satte mig i bilen, ska jag köra alldeles själv?
Men så tänkte jag på alla de gånger de senaste 2 åren jag kört med någon. Det är ju bara att köra likadant som jag alltid gjort, och det gick fantastiskt bra.

Jag börjar med att köra lite lättare sträckor för att bygga på körningen successivt, man får såklart inte fega och bara köra fram och tillbaka till macken, men jag vill bli lite mer varm i kläderna innan jag t.ex kör till jobbet på morgonen.

Däremot bad jag faktiskt brushan om hjälp att parkera. Här där vi bor finns inga parkeringsplatser utan man får fickparkera längs vägen. Oftast trånga luckor eller i uppförslut, så för denna gången bad jag om hjälp, men tids nog får jag klara ut det själv.

Tidigare idag åkte jag till City akuten för att en gång för alla reda ut vad fan det är för fel på mina händer. Läkarna där var fantastiskt bra och jag blev remitterad till en hudspecialist.
Medan jag sitter i väntrummet ringer plötsligt Elin och säger att hon också behöver gå till akuten.
Det visade sig att hon hade blivit påkörd på moppen av en idiotbilist som bara hade kört iväg.

Hur fan kan man göra det? Lyckligtvis klarade hon sig med ett svullet knä och armbåge, inget var brutet men det är fan inte okej.
Man har som bilist ansvar att hålla koll på cyklister och mopedister, då de är mindre och mycket mer utsatta än oss i bilar.
Men framförallt måste man ju för fan stanna om man kört på någon och se så att personen är okej.

Nu är jag hemma, lite matt efter dagens äventyr och ska strax sova.
Kör försiktigt alla bilister och fotgängare, kliv gärna inte ut rakt i gatan på 50-vägar. Puss.

Ser inte det här ut exakt som blötmat för katter? Det är köttfärssås som legat i en aluminiumlåda.
Creejse huh?

Min hand.

Nu har min hand varit svullen i seriöst två månaders tid.
Jag har fått allgergimedicin, krämer, gjort tester för reumatism (som förövrigt var negativa) det blir inte bättre, snarare tvärtom och nu börjar jag bli rejält orolig faktiskt.

Problemet är att jag har inte tid att gå till vårdcentralen, de har ordinarie läkare på plats fram till 3-4 om dagarna, passande nog då de flesta av oss jobbar, och efter det är det bara akutläkare som inte kan skriva några remisser.

Är det lika illa imorgon om inte värre blir jag nog illa tvungen att släpa mig dit, det är något som verkligen inte står rätt till.


Present till papi.

Jag har just köpt vääärldens bästa födelsedagspresent till pappa. Jag vet inte om han läser min blogg, I doubt that, han är inne på facebook en gång i halvåret men man vet aldrig. Måste nog informera honom om att han absolut inte får läsa bloggen innan jag avslöjar det, för det är en genial idé och jag tror han kommer bli superglad.

Tyvärr åker jag till Lissabon samma dag som han fyller år, det fick jag lite dåligt samvete för och biljetten jag bokat är inte ombokningsbar, men det ska jag täcka upp genom att fira hans födelsedag en annan dag och dessutom göra det riktigt, riktigt phett!

Sedan fyller ju mamma år ett par dagar innan, så henne måste vi komma på något bra åt.

På måndag tänkte jag hälsa på min körskola en sista gång, jag fick ju hastigt och lustigt boka av alla lektioner jag bokat in, jag hade aldrig kunnat ana att jag inte skulle behöva komma tillbaka.
Men jag tänkte åtminstone komma med en liten present till mina underbara körlärare, för det är deras förtjänst att jag har körkortet idag.

Och fy fasen vad jag längtar efter en dusch nu, jag är så otroligt skarrig just nu, håret är fett och jag har luktat godare. Men ibland måste the sexyness få stå tillbaka för andra saker. Mina naglar ser också förjävliga ut. Nåväl, det ordnar jag sen.

KÖRKORT!


Sjätte gången gillt.
Jag drog en rövare och snodde åt mig en avbokningstid i Jakan.

Uppkörningsledaren jag fick var helt fantastisk, jag förklarade mitt problem med min nervositet och att min körskola stämplat mig som klar.
Men han fick mig att känna mig trygg, jag gjorde några småfel som jag rättade till och såg till att ta djupa andetag.

Så stannade vi bilen och han sa:
"Ja du Emma..."
"Jag är inte godkänd, jag veet"
"Det var inte det jag tänkte säga, du är lite seg när du ska ur korsningar och sådant, men jag släpper dig idag".

Sedan kom tårarna, overklighetskänslorna. Jag ringde upp pappa och skrek i falsett
"PAPPA JAG HAR TAGIT KÖRKORT!", en kvinna som gick med sin hund på gångvägen tittade upp och sa
"Grattis"

Jag är så jävla stolt över mig själv. Jag gav inte upp, trots tårar, trots motgångar, trots min rädsla.
Jag höll ut och jag klarade det.

Så är resan till Portugal också bokad och semestern är beviljad. Någon gång ska väl jag ha lite flyt?
Nu tänker jag bara luta mig tillbaka och njuta. Idag slutar jag inte förrän 9 på kvällen, men imorgon tänkte jag köra en liten tur till mor min.

Det kommer bli första gången jag kör själv.


Att ta sig fram.

Varefter hindrena uppebarar sig på vägen måste man hitta nya vägar. Nya lösningar.

Smärta kommer alltid att slå en rakt i fejset, lär man sig någonsin att hantera den?
Gör det lika ont varje gång? Varar smärtan lika länge?

När en dröm krossas kan en ny torna upp sig. Men det är så jävla svårt att tänka så när man ser ut över ruinerna.

Dags att avslöja min plan.


Jag drar till min favoritstad of all times.

Beslutsångest.

Nu står jag inför ett vägskäl och jag kan trots intensiv tankeverksamhet inte komma fram till något alternativ som verkar bäst.
Pros and consen står ungefär lika och detta driver mig till vansinne.

Jag är ledig idag och på morgonen kom Elin. Jag låg och sov och batteriet hade trillat ur telefonen, på hemtelefonen ringde det oavbrutet och jag tänkte "vad är det för psycho som telefonterrar oss?!", men det var alltså bara lilla Elin som ville in.
Vi gjorde det som vi gör bäst, sörplar kaffe och pratar skit. Vi gick även igenom de enorma lass av osorterade foton som finns här hemma, scannade in och la upp på facebook.

Den här bilden på mig som bebis är ju skön. LEAVE BRITNEY ALONE!


Min outfit vid fjorton års ålder, het eller? Men fyfan vilka smala
armar jag hade!


Förövrigt försöker jag bara få en grip om situationen just nu, känner mig ärligt talat helt lost. Jag måste komma på någon taktik för att övervinna min nervositet. Den kan inga körlektioner i världen bota. Kan man anlita en mental coach eller? För det skulle behövas.

Och min lilla bokning går det sådär med. Jag väntar på svar från kollega nr 2 för att den ska kunna genomföras.
Usch, jag hatar inte ha kontroll över saker eller veta hur det blir. Men så är ju hela livet så det är väl bara att vänja sig I guess.

Förövrigt har min hand, som jag pratat om tidigare nu blivit ännu värre. Ännu fler utslag och mitt lillfinger är i badbollssizen nu.
De gjorde tester för psoriasis och reumatism men det är det alltså inte. Vad fan kan det då vara?
Jag har verkligen ingen lust att spendera min lediga dag på vårdcentralen men jag antar att jag inte har något större val.

Val verkar vara dagens signum. Jag är stuck och kan inte bestämma mig för hur jag ska gå vidare nu. Fan.


Loka likes Kitkat

Murphy's law.

Den värsta jävla känslan som finns är den när man bara vill lägga sig i en fucking grop någonstans långt borta och gräva ner sig. När det är jobbigt att bara existera och det känns som att allting krackelerar, marken ger vika under fötterna och nedanför väntar ett långt fall avslutat med en väldigt hård duns.

Och det finns bara ett enda valalternativ. Lyfta det ena benet framför det andra fastän man egentligen inte orkar. Som att vada genom strömt vatten. Istället för att mjukt flyta fram.

Går en sak åt helvete följer gärna resten med. Dominobrickorna faller.
Jag fortsätter gå. Vad skulle jag annars göra?Strategier.

Körkortsstrategi 1:
Kasta sig på hästen igen, boka en tid i en annan (mindre) stad vid ett närmare datum

Strategi 2:
Ta en liten semester och bara lägga allt åt sidan och köra den tiden som körskolan bokat åt mig, d.v.s mer än en månad framåt i tiden (givetvis kör jag körlektioner precis som vanligt)

Jag diskuterade saken med Elin och kom fram till att strategi numero 2 troligtvis är bäst. Eftersom jag varit så nergrottad i allt vad körkort heter kan det behövas varvas med något annat. Något kul. Något jag mår bra av.

Dessutom ser min bokningsplan ut att kunna funka i alla fall.
I så fall avslöjar jag den imorgon.

Att aldrig ge upp.

Vissa saker får man kämpa hårt för om man ska nå.

Idag var femte gången jag misslyckades med en uppkörning, och vet ni vad det mest frustrerande är?
Det är att det inte är körningen det är fel på. Det är mina nerver. Det gick som det brukar, i början kör jag bra, men efter halva vägen börjar jag nästan kallsvettas, känner gråten som bränner i halsen och sedan tappar jag koncentrationen totalt och körningen går åt helvete.

När vi var tillbaka visste jag redan domen, jag dunkade pannan i ratten och började storböla.
Där och då kände jag att jag aldrig kommer få något körkort. Jag kommer aldrig lyckas tygla mina nerver och jag hade sån jävla lust att bara skita i allt vad körkort heter.

Men det kan jag ju inte göra. Jag kan inte sluta på målsnöret, så nu är en ny tid inbokad. Denna gång håller jag datumet hemligt.

Min bokningsplan sket sig också. Jag kunde inte byta tider med någon så det får skjutas upp en månad.

Det är just det, om en plan inte fungerar får man ersätta den med en ny. Och aldrig sluta försöka, även när det känns som tuffast.

Efter uppkörningen åkte jag hem till Elin, vi uträttade diverse vuxenärendet som skattedeklaration, jag beställde boken till engelskakursen och så blev jag serverad kaffe och yoghurt med bär.

Nom nom.

Idag är jag pissed off och helt osocial. Det tillåter jag mig vara. Har stängt in mig på rummet och har ingen som helst lust att kommunicera med någon nu. Jag gör det som lugnar mitt sinne bäst - jag skriver.

Men man får aldrig glömma det man faktiskt har heller.
 • Polisutredningen går framåt
 • Jag har fortfarande min feta skatteåterbäring som kommer innan midsommar
 • Jag kommer ta körkort - förr eller senare, och då kommer jag vara så jävla stolt att jag aldrig gav upp
 • Våren är här och sommaren på intåg
 • Jag ska fortfarande boka den där saken (hemligt än så länge) bara att det blir en månad uppskjutet
 • Jag är singel = behöver inte anpassa mitt liv och mina planer efter någon annan, jag gör vad fan jag vill när jag vill
 • Jag har en fantastisk sommar att se fram emot.

Är inte det något att glädjas över så säg?
Men idag som sagt, tänker jag tjura. Det gör jag med rätta.


F.Y.I

Jag tycker verkligen min nuvarande design är hideous, jag väntar på hjälp från en duktig chey, tills dess funderar jag på att chall en befintlig design och trycka in lite egna bilder, jag vill inte ha cupcakes och godishjärtan i headern, säger ju ingenting om mig som person och vad jag skriver om.

Däremot är det lite svårare än jag tänkte mig, det kommer hur som helst se helt fucked ut men det kanske blir lite bättre än min nuvarande design.

Hatar att vänta.


Passade på att lapa lite sol på lunchen på en grön sandlåda.
Nu är första halvlek avklarad sen blir jag upphämtad och kör hem.

Just nu väntar jag på svar från en kollega om passbyten, om allt går som jag vill ska jag boka in en sak i slutet av April. Jag är den mest otåliga person som satt sina fötter på denna jord, jag vill bara få allt gjort nu, därför har jag sms-spammat mina kollegor om detta.

Så nu hålls tummarna hårt att jag kan boka in det jag vill redan ikväll.

Sommartid.Igår satte sig jag och Carro på den lokala puben och tog två öl (två öl, min kollega berömde mig för hur vuxet det var) och pratade om allt som hänt i våra liv och framtiden, samt garvade röven av oss åt våra upptåg när vi var kids.

Idag försov jag mig och fick kuta direkt från sängen till tunnelbanan med håret på ända, jag hade gjort i ordning frukostmackor att äta på jobbet som jag tyvärr glömde (tillsammans med min matlåda) så nu är blodsockret på minus och jag känner mig inte allt för munter.

Nu är det sommartid och jag är lycklig, det betyder att solen går ner typ halv åtta om dagarna.

Food Delivery


På lunchen kom Elin över med mat till sin hungriga kompis, det blev junkfood i solen, väldigt mysigt.

Kvinnor i TV-serier

Det finns en sak som fascinerar och stör mig något enormt i amerikanska TV-serier.

Att kvinnorna aldrig är fula, medan männen kan vara hur feta och ugly som helst, de får alltid en tight kvinna med gudakropp och dockansikte.
Men aldrig har jag sett det omvända.

De få mindre attraktiva kvinnor som förekommer i TV-serier är nästan alltid hushållerskor eller den bittra receptionisten som aldrig lyckas få någon karl.

Och männen är efterblivna karlakarlar som inte kan bre en macka själva, och om de väl gör något storartat som att laga frukost till alla så blir frun alldeles paff och berömmer det handlingsförlamade mannen för sin enastående insats.

Mannen porträtteras som en lätt utvecklingsstörd kåtbock som alltid är sugen. Det förekommer väldigt sällan att det faktiskt är kvinnan som är het på gröten och vill få sig ett skjut, nej hon ligger alltid där fullt påklädd när det är läggdags och himlar med ögonen när mannen börjar talla.

Utseende är inte allt, även om attraktion spelar en stor roll i mötet mellan två människor, men faktiskt så är det så att kvinnor som inte är attraktiva för gemene man mycket väl kan gänga med en hunk och tvärtom med män.
Men att kvinnor aldrig tillåts vara något annat än perfekta medan männen kan vara hur feta/skalliga/håriga som helst, det gör mig faktiskt pissed off.

Och ska vi vara helt ärliga, hade dessa kombinationer förekommit i verkligheten?

Hade han blivit haffad av...


Henne?!

Och hade
HanFått med sig henne från krogen?


Eller han, hade han kunnat haffa...


Den här puddingen?


Och den serievärldens enda överviktiga kvinna är naturligtvis hushållerska och crackpundare

Ett positivt inlägg.

Efter många motgångar så tyckte gudarna tydligen att det var min tur att få lite flyt.

Jag har varit ganska deppig under vintern, dels på grund av mörkret men sedan också för att det känns som mitt liv stagnerade lite. Uppkörningarna gick åt helvete gång efter gång och ingenting var kul.

Men nu har det alltså vänt.
- Jag har kommer få tillbaka en fet summa på skatten
- Jag klarade teoriprovet med bravur
- Körlektionerna går jättebra, och ska jag vara helt ärlig så känns det inte som världen går under om jag inte klarar uppkörningen på måndag. Jag har stöttning av världens bästa körskollärare och teoriprovet håller i två månader, så inom den tiden räknar jag med att ha körkort.
- Jag har börjat plugga engelska på halvfart. En takt som visade sig passa väldigt bra medan jag jobbar heltid. Jag är redan klar med 2 uppgifter av 5. En av uppgifter har inte deadline förrän om typ 6 veckor, så det blir ingen stress.
- Jag trivs massor på jobbet och har ansökt om tre veckors semester i år, till skillnad från förra året då jag jobbade hela sommaren
- Eftersom jag jobbade midsommarafton förra året kommer jag med all sannolikhet få ledigt den här midsommaren = jag får fira min absoluta favorithögtid.

Och vädret. Alla som känner mig bra vet att jag är en sommarmänniska och alltid har varit. Jag blir snudd på suicidbenägen i mörkret men när våren kommer blir jag som en tjackis. Euforin är total och jag lever som i ett rus.

Idag var jag och vårshoppade lite. Jag har slutit en pakt med mig själv att jag inte får köpa mer svarta plagg nu. Jag behöver lite färg och här följer resultatet:

En sjal i härlig grön färg och så en fladdrig topp.


...Som katten började leka med (läs sätta klorna i)


Lyckligt vår-chey.


Tjackad vår-chey i sin nya kofta.


Skrattar bäst som skrattar sist, sen hade jag ut min kaffekopp i ren
extas.


Nu ska jag på Selma City Spa med mamma och syster för att avnjuta ett dopp i en ångande utomhus pool med utsikt över hela söder samt en timmes lång massage :)

Hoppas ni alla är lika vårlyckliga som jag och får en underbar helg.
Det gäller att verkligen insupa glädjen när den väl träffar en.

Random facts.

UTSEENDE:
[] Jag är kortare än 160cm.
[ ] Ibland tycker jag att jag är ful.
[x] Jag blir lätt brun.
[x] Jag skulle vilja att mitt hår var en annan färg.
[ ] Jag har vänner som aldrig sett min naturliga hårfärg.
[ ] Jag har en tatuering.
[x] Jag har haft/ har tandställning
[x] Jag har glasögon/linser.
[x] Jag skulle göra en plastikoperation om det var ofarligt och gratis.
[x] En helt okänd person har sagt att jag är snygg.
[ ] Jag har mer än två piercingar.
[ ] Jag har piercingar på andra ställen än i öronen.
[x] Jag har fräknar. <- på sommaren.FAMILJ:

[x] Jag har svurit åt mina föräldrar.
[x] Jag har rymt hemifrån.
[ ] Jag har blivit utslängd hemifrån.
[ ] Mina biologiska föräldrar är ihop.
[ ] Jag har ett syskon som är under ett år gammal.
[x] Jag vill ha barn nån dag.
[ ] Jag har barn.
[ ] Jag har mist ett barn.HÄLSA:

[x] Jag föddes med en sjukdom.
[ ] Jag har fått stygn på öppet sår.
[ ] Jag har brutit ett ben.
[x] Jag har suttit hos läkaren med en vän.
[ ] Mina visdomständer har tagits bort. <- aldrig haft några, bllrrp.
[X] Jag har genomgått en allvarlig operation.
[X] Jag har haft vattkoppor.
[x] Jag har haft/ har astma.
[ ] Jag har varit allvarligt sjuk.

SKOLA/JOBB:

[X] Jag studerar.
[X] Jag jobbar.
[X] Jag har somnat i skolan/ jobbet.
[X] Jag har missat mer än en vecka av skolan.
[ ] Jag har stulit något från min skola/ arbetsplats.
[ ] Jag har fått sparken.SKAMLIGHETER:

[x] Jag har sagt ”lol” i en riktig diskussion.
[X] Jag kan fortfarande börja gråta av Disneyfilmer.
[ ] Jag har pissat på mej av skratt.
[x] Jag har fört konstiga grisljud när jag skrattat.
[X] Jag har gråtit av skratt.
[ ] Jag har limmat fast min hand i något.
[x] Jag har skrattat så att någon form av dricka kommit ut ur näsan.
[X] Mina byxor har gått sönder på en offentlig plats.RESANDE:

[X] Jag har åkt mer än 300 km på en dag.
[X] Jag har flugit.
[ ] Jag har vart i Ryssland.
[ ] Jag har vart i Kina.
[ ] Jag har vart i Japan.
[X] Jag har vart i Amerika.
[ ] Jag har vart i Afrika.
[] Jag har vart i Grekland.
FÖRHÅLLANDEN:
[X] Jag är singel.
[ ] Jag är i ett förhållande.
[ ] Jag är förlovad.
[ ] Jag är gift.
[ ] Jag har varit på en blind date.
[ ] Jag har blivit dumpad oftare än jag själv har varit den som dumpar.
[ ] Jag saknar någon just nu.
[X] Jag är rädd för att bli övergiven.
[ ] Jag har skiljt mig.
[X] Jag har varit kär i någon som inte var kär i mig.
[X] Jag har sagt att jag älskade någon och ljugit.
[X] Jag har sagt att jag inte älskade någon och ljugit.
[X] Jag har sparat något från ett gammalt förhållande.ÄRLIGHET:

[X] Jag har gjort något som jag lovat någon annan att inte göra.
[X] Jag har gjort något som jag lovat mig själv att inte göra.
[X] Jag har smygit ut utan lov.
[X] Jag har ljugit om vart jag är för mina föräldrar.
[X] Jag har en hemlighet som ingen vet.
[ ] Jag har fuskat i ett spel.
[x] Jag har struntat i ett prov.ERFARENHETER:

[X] Jag har tappat bort mig i min hemstad.
[X] Jag har sett en fallande stjärna.
[X] Jag har önskat då jag sett en fallande stjärna.
[ ] Jag har varit på en offentlig plats i pyjamas.
[ ] Jag har tryckt på alla knappar i en hiss.
[X] Jag har sparkat en kille mellan benen.
[X] Jag har varit på ett casino.
[ ] Jag har hoppat fallskärm från ett flygplan.
[X] Jag har lekt sanning eller konsekvens.
[X] Jag har druckit en hel liter mjölk på en timme.
[X] Jag har krockat i en bil.
[X] Jag har medverkat i ett skådespel.
[X] Jag har träffat någon från internet i det verkliga livet.
[X] Jag har fångat en snöflinga på min tunga.
[ ] Jag har sett norrsken.
[X] Jag har suttit på ett tak på natten.
[X] Jag har april:at någon.
[X] Jag har åkt taxi.
[X] Jag har ätit sushi.
[ ] Jag har åkt snowboard.DÖDEN:

[X] Jag är rädd för att dö.
[ ] Jag avskyr begravningar.
[ ] Jag har sett någon död.
[ ] Någon nära till mig har försökt begå självmord.
[ ] Någon nära till mig har begått självmord.MATERIALISM:

[ ] Jag äger mer än 5 rap CDn.
[X] Jag äger en iPod eller mp3-spelare.
[ ] Jag har en ohälsosam relation med anime/ manga.
[ ] Jag äger många dyra designerväskor.
[X] Jag äger något från H&M.
[X] Jag samlar på serietidningar.
[ ] Jag äger något från Benetton.
[ ] Jag äger något jag har köpt på E-bay.
[X] Jag äger något från Diesel.RANDOM:

[ ] Jag kan sjunga så bra att andra kan lyssna på det.
[ ] Jag har stulit en bricka från en snabbmatsresturang.
[/] Jag har lätt för att öppna mig för nya människor.
[X] Jag ser på nyheterna.
[ ] Jag dödar inte insekter.
[X] Jag svär ofta.
[ ] Jag sjunger i duschen.
[X] Jag är en morgonperson.
[ ] Jag betalade för min rington.
[ ] Jag är petig med grammatik.
[ ] Jag är en sportfanatiker.
[x] Jag tvinnar mitt hår mellan mina fingrar.
[ ] Jag är bra på att baka.
[X] Min favoritfärg är vit, ljusröd eller ljusblå.
[ ] Jag skulle kunna ha pyjamas på mig till skolan.
[X] Jag vet hur man skjuter.
[X] Jag är kär i kärleken.
[X] Jag skrattar åt mina egna skämt.
[ ] Jag äter snabbmat varje vecka.
[ ] Jag är bra på matematik.
[X] Jag tror på spöken.
[ ] Jag kan inte sova om det finns en spindel i rummet.
[x] Jag är väldigt kittlig.
[ ] Jag älskar mörk chocklad.
[X] Jag spelar dataspel och/ eller TV-spel.
[X] Jag är bra på att minnas ansikten.
[ ] Jag är bra på att minnas namn.
[ ] Jag har ingen aning om vad jag vill göra resten av mitt liv

Amerikansk politik i sitt esse.

Det finns en person på min facebook vars politiska åsikter får mig att tappa hoppet om mänskligheten.

Hon är amerikan och mormon och bor i Utah (såklart), hon lever i enlighet med sin religion, är nygift och har väntat med sex till efter äktenskapet och missionerar i långa kjolar och tantskor.
Och det är ju okej, i en fri värld får man tro på vad man vill, det är hennes åsikter beträffande andra människor som ärligt talat gör mig mörkrädd.

Jag tänkte dela med mig av ett inlägg om allas rättigheter till gratis utbildning som hennes bror har skrivit och som hon postade på sin facebook, det inleds med:

"Människors lika värde är den grundläggande principen om frihet. Det innebär att ingen person i sig har rätt att göra våld på någon annan. Det innebär att ingen person i sig har rätt att kontrollera eller styra någon annan."

Låter fint, right? Här följer fortsättningen:

"Fundera över påståendet "varje barn har rätt till en bra utbildning." Det låter trevligt, mycket generöst och omtänksamt. Politiker älskar att säga sådana saker eftersom det ger i omröstningar. Vem vill inte hjälpa barn få en bättre chans till ett framgångsrikt liv? Förespråkarna hävdar att jämställdhet i sig kräver att alla barn ges lika möjligheter att lära och utveckla sitt sinne. Sådana påståenden låter övertygande, men de växer ut från en missuppfattning om vad "jämställdhet" innebär

Dessa missförstånd om vad "jämlikhet" innebör orsakas ofta genom att ignorera det mänskliga arbete som krävs för att skapa förutsättningar i det dagliga livet. Om man antar att världen naturligt producerar köpcentra, utbildningsinstitutioner, hälso-och sjukvård, utveckling bostäder, matbutiker osv, då är det lätt att känna rätt till en "lika" del av dem. Men dessa saker inte naturligt förekommer i världen som stenar och gräs och vatten, de är en produkt av någon annans arbete. Att säga att varje person har rätt till utbildning motsvarar att säga att eleverna har rätt att tvinga lärare undervisa, fabriker att tillverka pennor, förläggare trycka läroböcker, kraftbolag, byggnadsarbetare, och så vidare för att ge dem en utbildning. Detta strider tydligt beskrivningen av jämlikhet ovan, att ingen människa har rätt att ta egendom någon annan eller kontroll eller styra någon annan.

Den korrekta förståelsen av vad mänsklig jämlikhet innebär blir tydlig när man börjar med en noggrann beskrivning av världen: världen består av många naturresurser, men de flesta är bara användbar eller värdefull om någon arbetar för att göra dem så. Det tar hårt arbete av andra människor för att skapa saker som utbildning. Med detta i åtanke är det lätt att se att du inte kan ta varor eller tjänster som produceras av någon annans arbete bara för att du vill ha eller behöver dem, som skulle behandla arbetaren som din slav snarare än som en jämlike. Istället måste du ställa in en frivilligt utbyte: ge arbetaren något han vill och han kommer att ge dig vad du vill i gengäld.

Så nästa gång du hör om en regering som planerar för att ge några underbara och välgörande service, kom ihåg detta: det socialistiska, utopiska åsikten att hela mänskligheten måste utnyttjas till plogen så att några centrala planerare kan förändra världen i Edens lustgård låter skönt att de som inte har för avsikt att göra mycket dra. Det låter också härligt att de som lyckas komma bakom plogen och ta tag i tyglarna. Men att tvinga ett ok på en annan person oavsett hur välmenande ditt mål, är aldrig kompatibel med människors lika värde.
"

Den här personen, tycker alltså seriöst att fri utbildning åt alla innebär att lärare tvingas att arbeta, att fabriker tvingas tillverka pennor och att tryckerier tvingas att trycka undervisningsmateriel.
Ja, det är verkligen så det går till, vi tvingar lärarna att undervisa under mordhot.

Som svensk är det så självklart att alla, oavsett bakgrund och inkomst har rätt till utbildning.
Att en person vars föräldrar är fattiga och utblottade ändå ska kunna utbilda sig till advokat om denne så vill. Hur kan man inte tycka att det ska vara så?

Ingen har möjligheten att välja sina föräldrar, således skulle alla som är född i låginkomsthem vara dömda att gå samma väg till mötes.

Om man kollar på Cops så ser man att larmen alltid sker i s.k trailer parks och svarta områden.
Varför då?
För att om det inte finns några pengar till utbildning så finns det ingen annan möjlighet för dessa människor.
Om mamman är en crack hoe så kommer barnet med all sannolikhet bli dömd till ett liv i en fallfärdig husvagn, och barnet till barnet och barnet till barnets barn och så kommer det hålla på i all oändlighet.

Dessa människor som anser att deras frihet inskränks om alla får möjlighet till fri utbildning förstår nog inte att vi här i Sverige inte lider av skatten som dras varje månad. Visst är den hög, men vi lever gott i alla fall.

Och vi lever med vetskapen att oavsett vad som händer, om man går bort, om man hamnar i  en livssituation där man blir ekonomiskt bakrutt eller väldigt sjuk så kommer ens barn alltid vila i samhällets trygga famn och kunna utbilda sig till precis vad de vill.
Eller att grabben till två alkholiserade föräldrar kan bli ljudtekniker eller jurist om han så vill.
För den sakens skulle betalar jag gladeligen 30% skatt.