Hur det känns att ha mens.

Tänk dig att du vaknar upp en dag och känner dig helt annorlunda.

Du ser dig själv i spegeln och tillbaka stirrar en ful, vanställd version av dig själv. Du har fått finnar som du trodde du skulle sluppit sedan högstadiet. För varje steg du tar känns det som att allting dallrar. Till och med under hakan. Du har börjat få en dubbelhaka.

När du sedan ska klä på dig så sitter ingenting som det ska. Fläsket väller fram både här och där över jeanskanten. Du är inne på din fjärde outfit och allt ser förjävligt ut, det matchar inte, det sitter illa och till sist har du sjunkit ner i en enorm hög av kläder och är nära till gråt.

Något är jävligt fel och du förstår inte varför.

I takt med att dagen fortgår blir du mer och mer förändrad i beteendet. Den du pratar med i telefonen pratar alldeles för mycket, kärringjäveln i rulltrappan masar sig fram bara för att göra dig förbannad, ilskan ligger och pyr inom dig och det känns som om du när som helst kommer slå någon på käften.
Om du stannar upp och tänker efter en stund kan du för allt i världen inte förstå varför du vill utdela käftsmällar till höger och vänster. Du vet bara att du vill det och känslan blir allt mer intensivt.

Som om inte detta vore nog har du också blivit mer lättsårad. Kommentarer du inte ens skulle lyfta på ögonbrynen åt innan är nu som en pil genom hjärtat och får tårarna att brännas bakom ögonlocket.
Alla är ute efter dig.

Som om inte känslan av att du över en natt förvandlas till en dallrande flodhäst och ett mentalt vrak vore nog har också din aptit ökat något fenomenalt.
Du är inne på din fjärde middagsportion, femte smörgåsmacka och därtill ätit ur halva startpaketet - det tredubbla jämfört med vad du brukar äta. Fem minuter efter måltiden hittar du dig själv med en godispåse.

För det skulle inte spela någon roll om det låg brinnande kol mellan dig och godispåsen. Det finns inte ord som kan beskriva hur starkt det här begäret är.
Hungern är ständig och samtidigt som du nästan bölar över flodhästdallret som gör sig påmint för varje steg du tar kan du inte hindra dig själv från att stoppa i dig dessa mängder.

Efter dagar i detta i det närmaste psykotiska tillstånd, när du gått igenom alla möjliga förklaringar till vad som har orsakat detta och varit nära att boka tid hos läkaren för att få ett svar så kommer den.
Mensen.

Welcome to our world.

Kommentarer

Namn Kom ihåg mig?

Mailadress

Bloggadress


Trackback