Ta seden dit man kommer gäller även oss.

Imorse låg jag och slötittade på "Locked up abroad", ett National Geographic program som handlar om klantiga och framförallt korkade västerlänningar som åker utomlands, oftast till Sydamerika för att smuggla knark.
 
Historierna ser alltid likadant ut, de är naturligtvis änglar som bara ville tjäna lite cash och sedan kom den stora stygga polisen och grep dem i tullen.
Gemensamt är också att de med hjälp av släktingar och vänner lyckats få tag i pengar för att muta poliser och advokater och fått sina straff kortade till en bråkdel av vad de skulle ha varit.
 
En kille som blev dömd till 25-års fängelse fick sin pappa att muta en advokat med en oskyr summa pengar, advokaten bad sedan domaren att "ta semester" och bytte sonika ut denne mot en nyskolad domare som han kunde dribbla med lite som han ville.
 
Jag klarar knappt av att se program som dessa, de är så äckligt vänsterländsk vinklade att man nästan får lust att kräkas lite. Det är så synd om dessa smugglare som bara skulle göra det som en engångsgrej men sedan hamnade i nerbajsade celler med kackerlackor och mördare.
 
Guess what, det är så utomlands. Det är inte som i ett svenskt fängelse där morddömda får god mat och ett eget rum med bekvämligheter.
Vi svenskar är så jävla noga med att man ska ta seden dit man kommer och klagar högljutt på invandrare som inte respekterar våra lagar och regler, men om någon åker fast utomlands är det helt plötsligt väldigt synd om dessa och man kämpar med alla medel för att få hem dem till Sverige eller få dem frisläppta (Annica Östlund, host)
 
För det första är det ens eget ansvar att ta reda på vilka lagar och regler som gäller i det land man tänkt åka till. Narkotikasmuggling är förbjudet i de flesta länder skulle jag tro och väljer man att försöka smuggla ut en resväska med kokain från exempelvis Colombia så får man också för bövelen ta konsekvenserna.
 
Nej, det är inte synd om en västerlänning om den får sitta och på ett våldsdrabbat fängelse i 25 långa år för personen ifråga visste mycket väl redan innan att det kunde bli konsekvenserna av dennes handlingar.
De får precis samma straff som alla andra smugglare i landet, nu är det tyvärr så att vi västerlänningar har mycket pengar i jämförelse med dessa länder och då blir det genast mycket enklare att muta vederbörande.
 
En kvinna rymde från borgen i Argentina, flydde till Colombia och stack sedan hem till Storbrittannien. Efter två år hemma hade hennes efterlysning blivit internationell men de Brittiska myndigheterna kirrade biffen så att hon fick stanna i landet och behövde inte ens avtjäna något straff.
 
Det hela framställdes som en solskenshistoria, när det i själva verket var så att kvinnan hade gjort sig skyldig till ett grovt brott och dessutom rymt ifrån det.
 
Saker som dessa kanske man kan fundera på när folk är arga över när det blev dispyter huruvida han skulle överlämnas till Sverige eller inte. Vi hade gjort exakt likadant.
 
Vad gäller att ta seden dit man kommer gäller det - tro det eller ej även oss vänsterlänningar. Sitt inte och gråt för att du hamnat i ett vedervärdigt fängelse som inte håller hotellstandard. Det var du själv som ordnade så att du fick sitta i den där cellen och helt ärligt tycker jag att man kan låta dem sitta där de sitter.
 
Kanske också sluta göra tårdrypande dokumentärer om dessa idioter, det är inte ett dugg synd om dem för att de råkar vara västerlänningar, tvärt om är de ovanligt korkade med tanke på den utbildning och kunskap om omvärlden som de förväntas ha.

Kommentarer
Punkass

Hahaha hata alla som inte tar seden dit dom kommer...
Eller så HATAR man bara ALLA!

2012-11-20 @ 19:42:58

Namn Kom ihåg mig?

Mailadress

Bloggadress


Trackback