Shoppar som en kärring.

När jag shoppar gör jag det som en gammal kärring. And I'm not kidding.
Runt lunchtid en ledig vardag, vid 11-12 beger jag mig till ett köpcenter med en inköpslista (märk dock att jag är ett ADD-barn, jag har lite andra förutsättningar), oftast med bil, där de har de affärerna som jag vill kolla i och sedan kör jag.
 
 
Nu snackar vi inte mys-shopping med en kompis, då jag tyvärr sällan hittar något, utan serious shit där jag plöjer igenom affärerna noggrannt. 
 
Det här fungerar dock otroligt bra, jag kan känna och klämma på allt, vela och komma tillbaka till samma affär fyra gånger utan att någon annan störs och det, men framförallt, utan att man störs av folkmassan.
Att gå till HM på drottninggatan en löningsfredag klockan 5 förstår jag inte hur någon ens pallar utsätta sig för. 
Svettig sliter man åt sig några plagg och måste köa i 20 minuter till provrummet, då dör liksom inspirationen och köplusten ganska rejält.
 
Jag är kär i denna ringen som jag köpte under ett mer utstuderad runda.
 
Jag ser också till att inte köpa plagg av ungefär samma stil, om jag har köpt en lössittande stickad tröja så försöker jag se till att nästa plagg är något som sitter mer tight, detta för att min garderob ska bli så mångfacetterad som möjligt.
 
 
Ovan kan ni se den omtalade lådan med kläder som antingen inte är akutella för säsongen, men mest plagg jag helt enkelt aldrig använder. Det är riktigt tråkigt att de bara ligger där, för att inte tala om alla onödiga utgifter de har orsakat sammanlagt.
 
En bolero som jag aldrig någonsin använt.
 

Jag är absolut ingen modeguru, jag skulle snarare vilja påstå att min klädstil over all är ganska intetsägande och kanske till och med lite tråkig. Men jag tycker att kläder och smink är spännande på det sättet att det finns så oändligt många möjligheter att utsmycka sig och vad man vill utstråla till resten av världen.
Det är nästan som en konstform och det är det jag gillar, däremot är jag lite av en hycklare då jag tycker att konsumtionshetsen som råder i väst är ganska skrämmande och jag vill helst inte tänka på hur mycket giftiga utsläpp mina små shoppingraider orsakar. 
 
Det är också en av anledningarna till att jag låter alla kläder ligga kvar under lådan, jag vill skänka bort dem till någon som använder dem. Jag avskyr att kasta kläder av den anledning att det faktiskt ligger en miljömässig och mänsklig påfrestning bakom varje plagg, då ska de inte bara hamna i soporna.
 
En av mina tre garderober.
 
 

Kommentarer

Namn Kom ihåg mig?

Mailadress

Bloggadress


Trackback