Deffrecept #3
Kyckling med pestosås
Ingredienser 4 port:
Grönsaker
- ½ kg palsternacka
- 1 ask cocktailtomater (250 g)
- 1 ½ msk rapsolja
- 1 tsk havssalt
- 1 burk stora vita bönor (400 g)
Kyckling
- 500 g kycklingfilé
- 1 tsk citronpeppar
- ½ tsk salt
- ½ msk rapsolja
Sås
- ½ dl färdig pesto
- 1 dl matyoghurt
How to do it:
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Skala palsternackorna och dela i fyra delar på längden (jag tog 1 palsternacka gjorde de lite mindre bitar än så) Halvera tomaterna. Lägg grönsakerna i en ugnssäker form, ringla över olja och strö över havssalt. Rosta mitt i ugnen 25–30 minuter (det gick dock betydligt fortare än så, snarare 10-15 minuter)

4. Blanda pesto och yoghurt.


Et voila!

Ska avsmakas imorgon som matlåda. Kan verkligen rekommendera mitt förra recept med kycklingen och sweetchilisåsen, supergott!
Kommentarer
Trackback